štvrtok 6. apríla 2017

niet nad domáce...

šúľance.
                   Prajem pekný štvrtok.
Hlavne, keď vám dieťa nechce spať! Neviem ako u vás,ale u nás najčastejšie padá otázka: čo budem variť? Čo by si si dal? Vždy vďačne prijmem manželov tip na obed/ večeru, no tentoraz som netušila, akú kulehu som si na seba ušila. Manžel dostal chuť na domáce šúľance a tak som s jednou nohou a rukou kočíkovala a s druhou šúľala. Väčšinou sa snažím vymyslieť niečo jednoduché,ale nakoniec zistím, že obyčajné grilované kuracie mäso so zemiakmi by bolo urobené hneď. V šuflíku leží asi 5 kuchárských kníh, no to nie je ono, rada vidím obrázok pri receptoch. Tak som aj teraz strávila v kuchyni polku dňa s neustálym odbehovaním ku kočíku, nejak nám malý nechce spinkať cez deň. Manžel nakoniec šúľance ani nejedol,ale frankfurtskej polievky zjedol za dva taniere, čo už s ním. Inak cesto na šúľance je úplne jednoduché: uvarené zemiaky (v šupke), krupica, soľ, hrubá múka a vajíčko. 
Konzistenciu si musíte ustriehnuť,aby sa nelepilo na prsty ale zároveň to netreba preháňať s múkou. Potom už len vyváľať šulce a nakrájame. Keď nám voda v hrnci bude vrieť, nahádžeme a čakáme kým vyplávajú na hore, povaríme ešte 2 minúty. 

 
                          Majte sa krásne!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára